Κυριακή 26 Μαΐου 2019

γεμη αθηνων τηλεφωνα

γεμη αθηνων τηλεφωνα

«Αυτό είναι το αγαπημένο μου ζώο, αλλά πρέπει να το πουλήσω. Χρειάζομαι μετρητά για πάρω απαλλαγή από τη στρατιωτική θητεία», δηλώνει ο Μποσταντζί στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.


σπιτικα σουβλακια ακης

Ο πατέρας του αγόρασε την εξάχρονη λευκή αραβική καμήλα για αυτόν σε ένα τοπικό παζάρι πριν από πέντε χρόνια.


Ο Μποσταντζί είναι ένας από τους εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκους που περίμεναν εδώ και καιρό ένα κυβερνητικό πρόγραμμα για να απαλλαγούν την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία.


Με βάση την τουρκική νομοθεσία, όλοι οι άνδρες 19 έως 45 ετών έχουν υποχρέωση να υπηρετήσουν στο στρατό για 12 μήνες.


Σύμφωνα με όμως με έναν πρόσφατο νόμο, οι άνδρες που έχουν γεννηθεί πριν την 1η Ιανουαρίου 1994 μπορούν να υπηρετήσουν μόλις 21 ημέρες καταβάλλοντας 15.000 τουρκικές λίρες (περίπου 2.463 ευρώ).


Περίπου 200.000 Τούρκοι έχουν υποβάλλει αιτήσεις τις τελευταίες δύο μέρες για το πρόγραμμα μείωσης της στρατιωτικής τους θητείας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.


Νέοι άνδρες πουλάνε τα πάντα. Από αυτοκίνητα και σπίτια μέχρι καμήλες και βουβάλια για να βρουν τα χρήματα για την εξαγορά.


Η τιμή που έχει βάλει ο Μποσταντζί την καμήλα του; 20.000 τουρκικές λίρες. Και σύμφωνα με τον ίδιο το ενδιαφέρον είναι μεγάλο.


«Κάποιες τοπικές ενώσεις θέλουν να την αγοράσουν για τουριστικούς σκοπούς. Άλλοι για να την ανταλλάξουν με ένα αυτοκίνητο. Μέχρι τώρα οι προσφορές είναι πολύ χαμηλές, θα περιμένω για μια καλύτερη προσφορά», λέει.


Για τους αποφοίτους πανεπιστημίου η υποχρεωτική θητεία είναι έξι μήνες. Το κράτος επιτρέπει στους αποφοίτους να κάνουν τα μεταπτυχιακά τους και τα διδακτορικά τους έως την ηλικία των 35 και μετά να εκτίσουν τη στρατιωτική τους θητεία. Αρκετοί είναι αυτοί που εγγράφονται σε μεταπτυχιακά προγράμματα για να αποφύγουν για όσο περισσότερο μπορούν να εκτίσουν τη θητεία τους.


«Η στρατιωτική θητεία μπορεί να είναι μια πραγματικό χάσιμο χρόνου και σε πάει πίσω στη ζωή σου. Θα στείλω αίτηση για ένα διδακτορικό μετά από αυτές τις 21 μέρες», προσθέτει ο Μποσταντζί, που κάνει σήμερα το μεταπτυχιακό του στο πανεπιστήμιο Χιτίτ στο Τσορούμ.



παιρνεις συχνα ντεπον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου