Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

λα μοντανα καρπενησι

avon προσφορες

Ο νόμος, που θα τεθεί σε εφαρμογή τον Ιούλιο, προβλέπει ημερήσιο «φόρο» για τη χρήση «μη-απαραίτητων» διαδικτυακών υπηρεσιών όπως χαρακτηρίζονται το Whatsapp, το Facebook και το Skype και γενικότερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian ο φόρος θα ανέρχεται σε 200 σελίνια (περίπου 5 σεντς) αλλά δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα ο τρόπος πληρωμής του.


λα μοντανα καρπενησι

Η επιβολή φόρου, αν και μικρή, εκτιμάται πως θα αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματική ως προς τον περιορισμό της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δεδομένου ότι οι κάτοικοι της Ουγκάντα συνήθως εξασφαλίζουν την πρόσβασή τους στο ίντερνετ αγοράζοντας πακέτα των 500-1.000 σελινίων.


Σύμφωνα τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, ο βασικός σκοπός του νομοσχεδίου είναι η αύξηση εσόδων για τις δημόσιες υπηρεσίες, ωστόσο πριν δύο μήνες ο πρόεδρος της χώρας περιέγραφε τον επίμαχο νόμο ως έναν τρόπο να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του διαδικτυακού «κουτσομπολιού».


Σύμφωνα με εκτιμήσεις δημοσιογράφων και ακτιβιστών, ο Μουσαβένι θεωρεί απειλή την διαδικτυακή επικοινωνία για την παραμονή του στην εξουσία, που μετρά 32 χρόνια. Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση είχεαποκλείσει την πρόσβαση των πολιτών της Ουγκάντα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις εκλογές του 2016 στη χώρα, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την οργάνωση διαμαρτυριών.


Ο ίδιος νόμος επιβάλλει επίσης φόρο 1% σε ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές, γεγονός που αναμένεται να πλήξει σοβαρά τους κατοίκους της χώρας, η πλειοψηφία των οποίων δεν έχει πρόσβαση σε παραδοσιακές τραπεζικές υπηρεσίες και χρησιμοποιεί το ίντερνετ για συναλλαγές. Ανάμεσα στους 40 εκατομμύρια κατοίκους, μόλις 5 εκατομμύρια έχουν πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες.



οι αφελειες μακραινουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου