Ο Σκριπάλ, ο οποίος δηλητηριάστηκε στις 4 Μαρτίου στο Σάλσμπερι της νοτιοδυτικής Αγγλίας «μου τηλεφώνησε το 2012, μιλήσαμε για μισή ώρα» είπε στη συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο ο Βλαντιμίρ Τιμόσκοφ. «Έλεγε ότι δεν ήταν προδότης (...) και ότι είχε γράψει στον Βλαντιμίρ Πούτιν για να του δώσει χάρη και να επιστρέψει στη Ρωσία», πρόσθεσε.
απαγορευτικο πλοιων αργοσαρωνικου
περιληψη βιβλιου αστραδενη
φακόρυζο γαστρονόμος
Ο πρώην συνταγματάρχης της υπηρεσίας πληροφοριών του ρωσικού στρατού (GRU) Σεργκέι Σκριπάλ είχε κατηγορηθεί από τη Μόσχα για "εσχάτη προδοσία" επειδή πούλησε πληροφορίες στις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.
Το 2006 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών αλλά το 2010 αφέθηκε ελεύθερος, επωφελούμενος από την "ανταλλαγή" κατασκόπων μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον.
Σύμφωνα με τον Τιμόσκοφ, ο Σκριπάλ είχε μετανιώσει για το παρελθόν του ως διπλού πράκτορα που μετέτρεψε τη ζωή του σε "πραγματικά χαλάσματα". Ο φίλος του σημείωσε επίσης ότι δεν θεωρούσε πως ήταν "προδότης" επειδή "είχε ορκιστεί πίστη στη σοσιαλιστική πατρίδα του, τη Σοβιετική Ένωση και όχι στη Ρωσία".
Μετά τη δημοσίευση αυτής της συνέντευξης, η πρεσβεία της Ρωσίας στο Λονδίνο έδωσε στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση ενός εκπροσώπου του Κρεμλίνου που διαβεβαιώνει ότι «δεν υπάρχει επιστολή του Σεργκέι Σκριπάλ» με την οποία να ζητά χάρη από τον πρόεδρο Πούτιν και να του επιτραπεί να επιστρέψει στη Ρωσία.
Σημειώνεται πως η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι έχει κατηγορήσει ευθέως τη Ρωσία για τη δηλητηρίαση του 66χρονου Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλιας, 33 ετών.
Τα δύο θύματα νοσηλεύονται από τις αρχές Μαρτίου σε κρίσιμη κατάσταση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου