Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

ηταν ενας καφες στη χοβολη public

αντωνης κουβαρης

Απαντώντας σε όσους «αναμασούν τη γνωστή «καραμέλα» ότι «η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι παράγοντας ασφάλειας», υπενθυμίζει ότι «το ΝΑΤΟ και η ΕΕ έχουν χαράξει δυο και τρεις φορές με το αίμα των λαών, τα σύνορα στην περιοχή από τη δεκαετία του ΄90 και μετά».


ρούνες

ηταν ενας καφες στη χοβολη public

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής», κάνει λόγο για προσπάθεια πίσω από το «δέντρο», που είναι το όνομα της πΓΔΜ, να κρυφτεί το «δάσος», που είναι η ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, και υπογραμμίζει ότι «πραγματική λύση σημαίνει εγγυήσεις για εξάλειψη του αλυτρωτισμού, του εθνικισμού, των διεκδικήσεων, εξασφάλιση του απαραβίαστου των συνόρων, αλλαγές τώρα στο Σύνταγμα της πΓΔΜ και όχι στο απώτερο μέλλον, καθώς και ότι η όποια σύνθετη ονομασία erga omnes πρέπει να ορίζεται με αυστηρό γεωγραφικό προσδιορισμό».


Επίσης, τονίζει ότι «εγγύηση για πραγματική λύση είναι να μην ενταχθεί η πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ». Είπε ακόμα ότι με την σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης, απ΄ ό, τι όλα δείχνουν η ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και σε επόμενο χρόνο στην ΕΕ υπηρετεί τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και της ΕΕ στα Βαλκάνια.


Ως προς την υπόθεση Novartis, ο γγ του ΚΚΕ είπε ότι είναι διεθνές σκάνδαλο και αποτελεί μέρος ενός συνολικότερου παγκόσμιου εμπορικού πολέμου, ενώ ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι το ΚΚΕ αποχώρησε από την προκαταρκτική επιτροπή διότι αυτή «με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά και των άλλων κομμάτων, δεν θέλει να γίνει ουσιαστική διερεύνηση αυτής της υπόθεσης, σε ό, τι αφορά φυσικά στην Ελλάδα».


Προσέθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η επιτροπή απέρριψε τις προτάσεις του ΚΚΕ για τη διερεύνηση όλων των αδικημάτων και για την κλήτευση όλων των μαρτύρων, συμπεριλαμβανομένων των λεγόμενων προστατευμένων, σημειώνοντας «άρα μας θέλουν μόνο για να νομιμοποιήσουμε τις fast track διαδικασίες εκφυλισμού, που το μόνο που προσφέρουν είναι τροφή για επικοινωνιακά σόου και μικροκομματικές πολιτικές και όχι διαφάνεια και "να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο", όπως προπαγανδίζουν».


Αναφορικά με την έξοδο από τα μνημόνια και τη σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών, έθεσε το ρητορικό ερώτημα τι είδους αποκατάσταση των αδικιών θα επέλθει με «προνομοθετημένη τη μείωση συντάξεων, τη μείωση του αφορολόγητου για μετά το ΄19 και πλεονάσματα μέχρι το 2060, δηλαδή μετά και την τυπική ολοκλήρωση του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων όσων θα φορτώσει η τέταρτη αξιολόγηση καθώς και των εκατοντάδων εφαρμοστικών νόμων των μνημονίων που παραμένουν».


Ερωτηθείς αν θεωρεί θετικό σημάδι την έναρξη της συζήτησης για αύξηση του κατώτατου μισθού και επιστροφή στο καθεστώς των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αναρωτήθηκε «αν η κυβέρνηση έχει τέτοιες σκέψεις, γιατί έχει θαμμένη στα συρτάρια της, από τον Οκτώβρη του ΄16, την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την "Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας"». «Βέβαια αυτή η πρόταση νόμου, που υπογράφεται από 513 Εργατικά Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα προβλέπει πλήρη διασφάλιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, επαναφορά της υποχρεωτικότητας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης για τους εργαζόμενους. Προβλέπει στη σημερινή φάση αποκατάσταση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, κατάργηση της απαράδεκτης διάκρισης για τα νέα παιδιά που μπαίνουν στη δουλειά κ. ά. Εκτός κι αν η κυβέρνηση θέλει να ακολουθήσει κι εδώ το παράδειγμα της Πορτογαλίας, αύξηση στον κατώτατο μισθό 0,88 λεπτά την ημέρα, δηλαδή όσο κάνει ένα κουλούρι» προσέθεσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου